Matematik

HÆLP til matematik aflevering..

26. april 2011 af Rikke0204 (Slettet)

der er vedhæftet en fil ... please hjælp mig kan bare ikke få noget af det til at passe :/ er så dårlig!!

Vedhæftet fil: aflevering december.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du må lige være lidt mere præcis, hvis du vil have hjælp. Du skriver at du ikke kan få det til at passe, så bliver du nødt til at skrive hvad du selv har udregnet, eller bare hvad du har gjort dig af tanker om hvordan opgaverne kan løses. Det kan ikke lade sig gøre at forklare alle opgaverne på en gang, så du må lige præcisere hvor det egentlig er at du har brug for hjælp.


Svar #2
26. april 2011 af Rikke0204 (Slettet)

jamen det er jo sadan set dem alle sammen jeg ikke kan finde ud af har ikke udregnet noget fordi jeg kan ikke finde ud af hvad jeg skal udregne, det er derfor jeg skal have hjælp, kan over hovedet ikke finde ud af matematik :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2011 af Duffy

Hvis du ikke selv prøver, kommer du ikke til at lære det. Det er alt for nemt for dig at slå hjernen fra og sige til dig selv, at du ikke kan finde ud af det. Det kommer du ikke langt med.

Kig på eksemplerne i din bog der handler om det samme som dine opgaver får ud på. Det er en god start.
 

Du har ikke noget ud af bare at få dine opgaver lavet, så du har 'noget' at aflevere til læreren. (Andet end du formentlig ikke får skrifltig fravær). Så aflevér hellere noget, så læreren kan se, at du i det mindste har prøvet at løse opgaverne, og derved bedre kan se hvor han skal sætte ind med hjælp.

Du skal med andre ord selv igang med at lave de tankeprocesser, der skal til for at du selv bliver i stand til at kunne lave dine opgaver til eksamen. Du sidder alene til den mundtlige og skriftlige eksamen !!!


Svar #4
26. april 2011 af Rikke0204 (Slettet)

har jo kigget i bogen og det er ikke fordi jeg ikke vil lærer kan bare ikke forså det og det er der den er, vil rigtig gerne kunne lave det selv men det er jo svært når men ikke kan følge med :/ kan nemlig ikke komme til eksamen hvis jeg ikke får det lavet... :'/


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2011 af Euroman28

Altså Rikke,

Du ser ud til at være en sød pige, men hvis du prøver at se på den første opgave.

Derfor hjælper jeg dig med den første opgave :)

1) Gør skemaet færdigt.

Der ser du på søjle 1 i bilaget. Hvad skal du der?

Hvad er intervalmidtpunkterne i alt? Det er værdierne i søjle 1 lagt sammen :)

I søjle 2 hvis der 23 personer ud af de 175 som bruger mellem 0 og 40 kr på is og 72 som bruger mellem 40 og 80 kr på is osv. Hvis der er 175 personer i alt så antal person som bruger mellem 160 og 200 kr på is udregnet.

175 - 23- 43- 72 - 23 = ??

Søjle 3 Interval frekvens er simpelthen hvor meget hver af værdierne i søjle 3 svare til i procent.

dvs. Antal personer som bruger mellem 0 og 40 kr er 23/175 = 0.13 (dvs 13 procent).

Dette regnestykke fortsætter du med de værdi du finder i søjle 2 (husk det skal give 1,00 i alt). Altså 100%

Søjle 4 der skal du finde de summerede frekvenser. Det vil sige antallet af is-spisere lagt sammen i procenter

Det vil sige det summerende frekvens for antal is-spiserer intervallet [40;80[ er

0.13 + 0.41 = 0.56

De værdi lægger du tilsidst sammen :)

1b)

Der der er 5 opservationer så er median M = (5+1)/2 = 3

Dernæst gennemsnittet er antal elever/opservation = 175/5 = 35.

Grunden til at gennemsnittet er større end medianen er at der er ulige antal opservationer :)

Frederik

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: HÆLP til matematik aflevering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.