Matematik

Hjælp til opgave med andengradspolynomier!

27. april 2011 af Møller55 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ej, jeg er virkelig på bar bund i det her matematik. Jeg har en rapport, som jeg skal have skrevet færdigt, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af den her opgave, hvis du kan hjælpe mig til at forstå, så ville jeg blive så glad.....

"Du skal betragte et andengradspolynominum f(x) = a * x(2) + b * x + c med diskriminant d > 0, og lade x(1) og x(2) være rødderne, (evt. sammenfaldende) i polynomiet.

Brug formlen for rødderne til at udregne x(1) + x(2) og x(1) * x(2)

Udregn derefter og vis at det er lig med: a * (x - x(1)) * (x - x(2))

Håber I forstår det bedre end mig og vil bruge tid på at forklare mig det, fordi jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for rødderne i polynomiet ax2 + bx + c til at udregne x1 + x2 og x1·x2 .

x1 = (-b+√d)/(2a) og x2 = (-b-√d)/(2a)


Svar #2
27. april 2011 af Møller55 (Slettet)

tusind tak! Nu begynder jeg at forstå det faktisk!


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med andengradspolynomier!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.