Matematik

ligning for tangenten

27. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

En Cirkel givet ved ligningen
x^2+2x+y^2-6y=15

og en linje er givet ved ligningen
x-2y+2=0

P:(4,3)

Bestem ligningen fortangenten i dette punkt.

Hvordan skal jeg gribe denne ad?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Linien har intet med den stillede opgave at gøre.

Bestem først centrum C og radius r for cirklen. Vektoren CP er da en normalvektor til tangenten i P .


Svar #2
27. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

tak! okay, hvordan er det er det ligningen a(x-xo) + b(y-yo)=0 jeg skal benytte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, den kan benyttes.


Svar #4
27. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

Super.Jeg fårså tangentligningen til y=5x+13 er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det svarer ikke til det, jeg finder.


Svar #6
28. april 2011 af hjælp, tak :) (Slettet)

hvad finder du da?


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.