Matematik
int ved sub
bestem integralet "integrale tegn med grænser 1 og 0" af (2x)/x^2+1 dx
tænker lidt det er integration ved substitution men ikke sikker.
nogen der kan hjælpe? måske med en forklaring
Svar #1
28. april 2011 af Jerslev (Slettet)
#0: Du har også tænkt helt rigtigt.
Jeg går ud fra, at der står: ∫ 2x/(x^2+1) dx med tilhørende grænser.
Prøv at substitutionen u = x^2 +1 => du/dx = 2x => dx = du/2x
Svar #2
28. april 2011 af jrnh555 (Slettet)
er det ikke dt=2xdx som der jo også står i tælleren?
t=x^2+1
dt/dx=2x
dt=2x dx (samme som der står i brøkens tæller)
så skal vi ha' nye grænseværdier
t1=2
t2=1
∫ dt / t med grænserne 2 og 1
hvad har jeg lavet forkert??
Svar #3
28. april 2011 af Jerslev (Slettet)
#2: Det er det samme, som jeg skriver. Vi bruger blot to forskellige måder at skrive tingene på. :)
Du har ikke gjort noget forkert. Dine nye grænser er dog lidt skæve.
Svar #4
28. april 2011 af jrnh555 (Slettet)
hvordan skæve
sætter man ikke dem ind i t=x^2+1 ?
og hvad kan jeg bruge resultatet
∫ dt / t
til????? det hjælper mig da ikke rigtig?
Svar #5
28. april 2011 af Jerslev (Slettet)
#4: Du sætter dem ind i t= x^2+1, jo.
Så den nye nedre grænse bliver: tnedre = 0^2 +1 = 1
Og den nye øvre grænse bliver: tøvre = 1^2 + 1 = 2
Dermed har du integralet:
∫12 (1/t) dt, og du kender stamfunktionen til 1/t.
Svar #6
28. april 2011 af jrnh555 (Slettet)
ja også det jeg kom frem til men kender altså ikke stamfunktionen til 1/t, det er jo en opg uden hjælpemidler....
brugte lommeregneren det giver x/t (ved ikke helt hvorfor..) men sætter jeg så bare grænseværdierne ind på x's plads og får
2/t - 1/t ???
Svar #7
28. april 2011 af Jerslev (Slettet)
#6: Stamfunktionen til 1/x SKAL du kunne uden hjælpemidler... Slå den op i din bog.
Skriv et svar til: int ved sub
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
