Matematik

integrer sammensat funktion

28. april 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan integrerer jeg (x^(2) - 10x + 30)^2 ?

det er en sammensat funktion right?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det simpleste er at gange polynomiet ud og så integrere hvert led ved hjælp af formlen
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2011 af mathon

                       ∫ (x2- 10x + 30)2dx = ∫ x4 - 2x2·(10x-30) + 100x2 - 600x +900)dx =

                                     ∫ (x4 - 20x3 + 60x2 + 100x2 - 600x + 900)dx =

                                     ∫ (x4 - 20x3 + 160x2 - 600x + 900)dx


Skriv et svar til: integrer sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.