Matematik

Løs ligningen - Eksponentielle funktioner

01. maj 2011 af sibelB (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!

Sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af:(.

den hedder: Løs ligningen F(x) = g(x).

 ( f(x)= 4*1,25^x og g(x)= 14*0,85^x

Er der nogen der ved, hvordan jeg kan løse denne opgave?

Har selv prøvet, og kommet til:

4*1,25^x = 14'0,85^x

1,25^x= 3,5*0,85^x

1,47^x= 3,5

1,47^x-3,5 = 0?

- Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af AskTheAfghan

Nej det er ikke rigtigt.. Er det nu f(x) = g(x), du skal løse , eller  F(x) = g(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

1,47x= 3,5  er rigtigt, derefter skal du tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet og isolerer x. Når du tager logaritmen kan du sætte eksponenten x udenfor logaritmetegnet. Jeg går ud fra at du mener f(x) = g(x)

 1,25x  = 3,5*0,85x   

(1,25x/0,85x) = 3,5

(1,25/0,85)x =3,5

1,47x = 3,5     jeg synes lige der mangler nogle mellemregninger hvis det er uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Walras

1,25^x= 3,5*0,85^x Tag nu ln på begge sider

ln(1.25)x=ln(3.5)+ln(0.85)x <=>

[ln(1.25)-ln(0.85)]x=ln(3.5) <=>

x=ln(3.5)/[ln(1.25)-ln(0.85)] <=>

x=3.25


Svar #4
01. maj 2011 af sibelB (Slettet)

 Har fundet ud af det, tusind tak for hjælpen allesammen! :-)


Skriv et svar til: Løs ligningen - Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.