Matematik

forklaring på at finde domæne ?

01. maj 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej

Jeg vil gerne have hjælp til at forklare hvordan man finder domænet i en funktions analyse, jeg vil konkret gerne vide hvordan man finder ud af om x går imod  - uendelig eller x går imod uendelig.   


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Euroman28

Mener du ikke hvis du har en funktion

At hvis du skal finde domænet (Definitionsmængden). Så kan du gøre følgende:

1) Hvor er nævneren lig nul?

?

Det er hvor

altså x = - 2 og x = 3. 

Derfor er definitionsmængden

Hvis det er nogen andet du vil vide så må du lige være mere konkret..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
01. maj 2011 af natasjah (Slettet)

 hej det er ngt lignende 

kan give et eksempel jeg gerne vil have en forklaring fra.

y = 3e^x+2 

så skal jeg nu finde domænet 

x går imod minus uendelig , når y går imod 2 

x går imod uendelig, når y går imod uendelig 

Vm

x går imod minus uendelig, når y går imod 2

x går imod uendelig, når y går imod uendelig

hvordan ved jeg hvordan jeg finder dette ? og et det korrekt

kan j muligvis tegne grafen på min lommeregner og finde ud af når x er i plus så er y enten i minus eller i plus ?  

hvordan skal dette forklares når jeg skal finde at når x går imod et tal så går y imod et andet tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Euroman28

du er sikker på det ikke er y = 3e^x -2 ??

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af Euroman28

Jeg mener du skal læse den sådan

Hvilket takket være grænseværdi reglerne kan opdeles i

og jo du kan se på det grafen at når x går mod minus uendelig så går f(x) imod 2...

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
01. maj 2011 af natasjah (Slettet)

#3

det er + i stedet for -

Y=3e^x+2 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2011 af Euroman28

Jamen så er den jo klar

da

så gælder det.

Da

med andre ord DM for f(x) er

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: forklaring på at finde domæne ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.