Matematik

Hvordan det differentieres

02. maj 2011 af tilt (Slettet)

Hej derude :)
Jeg skal fremlægge i mat imorgen, og bevise f(x)=1/x, f'(x0)=-1/x^2

I min bog har de omskrevet 1/x-1/x0/x-x0 = -1/x0*x. Men det er bogen vist ved hjalp af cas. Nogle der kan forklare hvordan det kan blive det ved hjælp af ord :)?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal vise, at differenskvotienten (f(x+h) - f(x)) / h har en grænseværdi for h gående mod 0. Vi har for f(x) = 1/x , at

(f(x+h) - f(x)) / h = (1/(x+h) - 1/x)) / h = (x - (x+h))/((x+h)x) / h = -h / ( (x+h)·x·h) = -1/((x+h)·x) → -1/x2 for h → 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2011 af peter lind

Du må mene (1/x-1/x0)/( x-x0). Ellers er det nemlig forkert. Gang i tæller og nævner med x*x0


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2011 af SuneChr

Som altid, når vi skal udlede differentialkvotienten, skal vi have udtrykket:

( f(x0+ h) - f(x0) ) / h     for  h → 0               Vi får derfor:

[  1 / (x0 + h)  -  1 / x0  ]  /  h   ⇒  ............ ⇒ .................. ⇒   -  h / ( x02·h + h2 )  Dividér med h og lad h →  0 .        


Svar #4
02. maj 2011 af tilt (Slettet)

Hvorfor bliver h pludselig -1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

h bliver ikke -1. Man forkorter brøken med h.


Skriv et svar til: Hvordan det differentieres

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.