Matematik

Matematik?

03. maj 2011 af Giues (Slettet)

Der er nogle opgaver jeg ikke forstår.

1.1 Beregn den samlede pris for udstyret (449 + 249 + 289 + 299 = 1286 kr)
1.2 Hvad skal Sofie betale for udstyret i sportsforretningen - når hun får rabat på 12.5%

Når der står sådan en opgave, er det ikke bare; 1286/100 * 12.5% = 160.75?

---
Sofie løber en bestemt rute (Tegningen af banen er en aflang firkant)
L = 54 m
B = 27 m

Hun løber ruten i: A-B-C-D-A (Så det ligner butterfly - Hvis man kan sige det)

1.3 Hvor lang er ruten?
Så må den være ; 54m + 27m + 54m + 27m = 162 meter?
---

Har altid mødt disse opgaver, hvor jeg får disse informationer
"Færdigør tegningen af banen / Færdigør tegningen af banens omkreds på svararket"
Jeg har disse informationer:
Målestoksforhold: 1:300
L = 60 m
B = 30 m

Jeg vil gætte på det er: 60* 100/300 = 20 cm & 30*100/300 = 10 cm
Og så kan jeg færdiggøre tegningen? - Er det rigtigt løst?

2.2
"Hvis ved en beregning, at banens areal er 1750 m2"
Hvordan gør man det?

-----
Skal op til Matematik imorgen, og derfor øver jeg mig lige på de sidste ting, så jeg kan klarer mig bedre end sidste år.. Håber nogle vil se dette igennem og evt fortælle mig, hvordan jeg sku løse dem, hvis mine udregninger forkert..
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

      1.2

                   Sofie skal  betale = (1286 kr)·0,875 =


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. maj 2011 af frederikkeon (Slettet)

1.2: tallet, du får er korrekt, men jeg vil nok, som #1 skriver, udregne det som 1286·0,875. Det tal du får her skal naturligvis trækkes fra tallet 1286, da spørgsmålet går på, hvor meget hun så skal betale. 


Svar #3
03. maj 2011 af Giues (Slettet)

Hmm.. Men hvor kommer 0.875 fra?
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. maj 2011 af mathon

         100% - 12,5% = 87,5% = 0,875


Svar #5
03. maj 2011 af Giues (Slettet)

Orh på den måde :D!!
Så det er: 100% - 12.5% = 0.875
1286 kr -0.875 = 1125.25 kr? :O

Men vil lige være sikker - er det HVER GANG jeg minusser 100% med det antal procent rabat personen får?
Altså; Når jeg får en opgave om, at personen køber x  antal ting fra en butik - vis udregning. (eks: 599 kr ialt)
Efter udregning, bliver man så spurgt om, at personen får .. 25% - Hvor meget skal personen så betale for de x ting, personen har købt:

100%-25% = 0.75
599*0.75 = 449.25?

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. maj 2011 af Hijsa

#5

Ja. Sådan er det vist altid.

n_n


Brugbart svar (2)

Svar #7
03. maj 2011 af grønneecilie (Slettet)

Sofie løber en bestemt rute (Tegningen af banen er en aflang firkant)
L = 54 m
B = 27 m

Hun løber ruten i: A-B-C-D-A (Så det ligner butterfly - Hvis man kan sige det)

1.3 Hvor lang er ruten?  

Hvis jeg har forstået opgaven rigtig er du nødt til at bruge pytagoras (altså a^2 + b^2 = c^2) for at finde ud af længden mellem B og C og længden mellem D og A :-)


Skriv et svar til: Matematik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.