Matematik

9: Hurtig hjælp med liniger og reducering

03. maj 2011 af hare45 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har nogle opgaver jeg ikke kan finde ud af, da jeg generelt er svag til liniger og reducering

x:8=5

5= 3+2X/X

/=Brøk streg.

3a-(5-2a)

4x-2x(3-x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af Hijsa

x:8=5 Den kan du sikkert godt! Tænk: Hvad skal jeg dividere med 8 for at få 5..?

5= 3+2X/X = Undskyld men forstår den ikke?

/=Brøk streg. Okay :)

3a-(5-2a) = 3a - 5 + 2a = a-5

4x-2x(3-x) = 4x - 6x + 2x = 0

Tror jeg vist ..

n_n


Svar #2
03. maj 2011 af hare45 (Slettet)

 4x-2x(3-x) = 4x - 6x + 2x = 0

Er deet ikke 3-2x? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Hijsa

4x - 6x = -2x
-2x + 2x = 0

Du skal huske på at alle talene er x'er. Dvs. de skal alle lægges sammen.

- og jeg skulle vist ikke have bruge (=) tegnet men (⇒) tegnet istedet ..

h_h


Skriv et svar til: 9: Hurtig hjælp med liniger og reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.