Matematik

hjælp til matematik

03. maj 2011 af 876543 (Slettet)

Kan nogen hjælpe med at udregne dette??

(7-a) 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

(7-a)2 = (7-a) * (7-a) - nu skal du gange alle ledene i første parentes med alle ledene i anden parentes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2011 af NoowaY (Slettet)

(7-a)(7-a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du har kvadratet på en toleddet størrelse. Du får:

7^2 + a^2 - 14a


Svar #4
03. maj 2011 af 876543 (Slettet)

nu er jeg ret forvirret! men skal man bare gange 7a * 7a = 49a ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Kvadratet på en toleddet størrelse er lig kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus/minus det dobbelte produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 (a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

det giver 49 + a2 + 14a


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #7:

Nej.


Svar #9
03. maj 2011 af 876543 (Slettet)

hvorfor + 14a?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #9:

Det skal det heller ikke være. Se #3.


Svar #11
03. maj 2011 af 876543 (Slettet)

så det må være 72 +a2 -14a =  49 -12a ?

Jeg forstår stadig ikke hvor de 14 kommer fra??


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

jo man skal gange med det dobbelte produkt dvs. 7*2 + 7*a= 14a


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

det giver 49 + a2 + 14a


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #12:

(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab

Og du roder lidt rundt i det, 14 + 7a er ikke 14a.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er ikke korrekt.

(7-a)2 = 72 + (-a)2 + 2·7·(-a) = 49 + a2 -14a


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

Til: "Jeghedderamalie"
- jeg ved med sikkerhed at jeg har ret da vi netop gennemgik denne opgave i klassen i dag,

49 + a2 + 14a


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2011 af BoERN (Slettet)

Svaret er ikke 49 + a2 + 14a!


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

jo det er!

(7+a)2
72+a2 + med det dobbelte produkt
Produktet er 7*a men for at for det dobbelt ganger man med 2 også
72+a2 +7a*2
49 + a2 + 14
 


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #18:

(7 MINUS a)2


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#18

Opgaven, som den er formuleret i #0, går ud på at reducere udtrykket (7-a)2 , med et klart minus inde i parentesen, og det er dét udtryk, som folk har reageret og svaret på i indlæggene i denne tråd.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.