Matematik

Hjælp til to forholdsvise lette problemer

04. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg kan ikke se hvad jeg skal gøre, så håber lige der er en eller to venlige sjæle der er frisk på at hjælpe

1. Trekant ABC er ligebenet og retvinklet.
Længden af hypotenusen AB er 6√2
Beregn arealet af trekant ABC.

Ligebenet som i alle siderne er ens eller kun to af siderne? Anyways hjælp så jeg får lidt klarhed i fremtiden...

2.

Hansen ønskede at leje en stationcar i et døgn ved et udlejningsfirma. Firmaet forlangte
et startgebyr på 350 kr. Udover dette gebyr skulle Hansen betale for det kørte antal km
efter følgende regler:
Hvis der blev kørt mellem 0 og 100 km, skulle der betales 4 kr. pr. km.
Hvis der blev kørt over 100 km, skulle der betales 400 kr. for de første 100 km og 3 kr.
for hver km over 100 km.
Hansen regnede med at skulle køre 80 km.
a) Beregn hvor meget Hansen kunne forvente at skulle betale.

Det viste sig, at Hansen kørte 115 km.
b) Beregn hvor meget Hansen kom til at betale.

Lad x være antal km, og f (x) det beløb Hansen i alt skulle betale for at køre x km. c) Bestem en forskrift for den stykkevis lineære funktion f.

a) 80*4=320kr

b)400+45=445

c) Er jeg slet ikke sikker på..

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. At trekanten er ligebenet, betyder, at to af siderne er lige store. Når trekanten også er retvinklet, følger det, at kateterne er lige store. Benyt Pythagoras til at bestemme kateterne, og beregn dernæst trekantens areal.


Svar #2
04. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Har jo kun et mål og det er et underligt tal 6√2 som er hypotenusen side... Og vinklerne 45, 45, 90 selvfølgelig. Det er en uden hjælpemidler skal det lige siges..


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Målet er nu ikke så underligt, og opgaven kan klares som hovedregning. Man bør vide, at i en ligebenet, retvinklet trekant, er hypotenusen præcis √2 gange så lang som en af kateterne. Hver af kateterne har derfor længden 6, og trekantens areal er da (1/2)·6·6 = 18 .


Svar #4
04. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Altid en fornøjelse ANdersen11 tak for hjælpen...

Kan du også hjælpe med den stykkevis lineære funktion f? Med forskriften altså...


Skriv et svar til: Hjælp til to forholdsvise lette problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.