Matematik

Matematik

04. maj 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Hej jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde tangentens ligning, hvilket jeg har det svært med.

Jeg har en funktion der hedder 3x2 + 4x - 1

Jeg har fundet f '(x), som giver f ' (x)= 6x + 4

Jeg skal nu finde tangentens ligning i punktet (1, f(1))

Jeg håber i kan hjælpe mig med opgaven.
På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 tangentens hældning i x0  svarer til  f'(x0)

dvs. indsæt  1  i f'(x) så har du hældningen.  dvs. du har a i y = ax + b.

find så b ved at bruge  (1,f(1))


Svar #2
04. maj 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Jeg har fundet hældningen, som er 10

Hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 y = 10x + b 

y = f(1)  og  x = 1 

så bestemt først f(1), så kan du sætte det ind i ligningen og så har du kun én ubekendt.


Svar #4
04. maj 2011 af sanoj122 (Slettet)

 Okay jeg siger tak for hjjælpen :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.