Matematik

Mærkelig opgave

04. maj 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et sandvanligt koordinatsystem er givet tre punkter A ( -2,1) B ( 3,5 ) C ( 8,1 )

a. Beregn længden af sidderne i trekanten. ABC

Beregn vinklerne i trekanten. ABC

Det er jo nemt nok at regne sidderne , og vinklerne ud i trekanten.

Men man kan jo også bare måle sidderne , forstår ikke helt hvordan de vil have en til det , vil de have man måler to sidder evt. og viser hvordan man får den sidste side... el.. hmm =??  Q#€%Q€#%


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af peter lind

Normalt skal man ikke måle i matematik. Man skal regne.  Hvad mener du med den sidste sætning?. Hvis du nemt kan finde siderne og vinklerne, kan jeg ikke se, at der er noget problem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, meningen er, at man skal beregne længderne af alle tre sider i trekanten, og dernæst skal man beregne alle tre vinkler i trekanten. Det er der da ikke noget mærkeligt i. Det er meget klart formuleret i opgaven.

Det mærkelige er snarere din særprægede stavemåde for flere af ordene.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2011 af mathon

              
                     a = |BC|         b = |AC|       c = |AB|                   (fed = vektor)

        
                     A = cos-1[b2 + c2 - a2)/(2bc)]

                     B = cos-1[a2 + c2 - b2)/(2ac)]

                     C = cos-1[a2 + b2 - c2)/(2ab)]

.

sandvanligt    --->    sædvanligt
sidderne  ---> siderne
regne sidderne   --->   beregne siderne
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Du skal beregne længden af de 3 linjer ved hjælp af de pytagoros.

der gælder at  | AB | = √((b1-a1)2 + (b2-a2)2 )    hvor punktet A (a1;a2)  og så videre

Først udregner du længden af de 3 linjer ved hjælp af ovenstående formel. Derefter udregner du en vinkel ved hjælp af cosinusrelationerne. Hvis du har kendskab til vektorer vil det være nemmere, men det får du vist først på A-niveau


Svar #5
04. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

:-) Jeg skal da lige love for man skal formulere sig 100 procent , uden stavefejl før  ....... forstår. Men tak.

Det er super flot med alle jeres fede formler og sådan , men dem kender jeg i forvejen... Du kan jo ikke bruge noget af det , når der ikke er opgivet en eneste side , el. vinkel i opgave.... Det var endelig det spørgsmålet gik ud på.


Svar #6
04. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

tak ramme2 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der findes en formel for beregning af afstand mellem punkter. Det er den der er lagt ret meget op til du skal bruge i starten.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2011 af mathon

#3

              
                     a = √((8-5)2+(1-3)2)  = √(13)       b =√((8-(-2))2+(1-1)2) = 10     c =√((3-(-2))2+(5-1)2) = √(41)          

        
                     A = cos-1[102 + 41 - 13)/(2·10·√(41))]

                     B = cos-1[13 + 41 - 102)/(2·√(13)·√(41))]

                     C = cos-1[13 + 102 - 41)/(2·√(13)·10)]



Svar #9
04. maj 2011 af Sps9999 (Slettet)

Ja sorry men vektor regning er på Mat A , så har jeg først efter sommerferien .... Men tak for hjælpen... Det var bare afstands formlen jeg ikke havde tjek på...

så Minus..  a = |BC| b = |AC| c = |AB| (fed = vektor)


Skriv et svar til: Mærkelig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.