Matematik

Matematik Toppunkt

05. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg har fået til opgave at finde toppunktet på parablmen med ligningen y = 2x2-8x-1.

Jeg har fået toppunktet til: (2, -9)

Er det rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2011 af SuneChr

# 0: Korrekt.


Svar #2
05. maj 2011 af Spøgelset (Slettet)

tak :D

Men hvad med faktorisering. Det er jeg ikke ret god til . Jeg skal faktoriserer en brøk både tæller og nævner:

x2 - 9x + 20
x2-x-12

Jeg kan ikke finde ud af det .. Kan du hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af SuneChr

Find 0-punkt(er) for tælleren, og 0-punkt(er) for nævneren.

Der er tale om en andengradsligning begge steder, så det er den almindelige løsningsformel herfor.

2.gradsligningen ser sådan ud:   ax2  +  bx  +  c  =  0     ⇔    a( x - x1 )( x - x2 )  =  0 ,   hvor x1 og x2 er rødderne.

   Løsningsformlen:   x  =  ( - b ± √ ( b2 - 4ac ) ) / ( 2a )


Skriv et svar til: Matematik Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.