Matematik

Er min opgave rigtig?

05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

Et tal ganget med sig selv og derefter lagt sammen med det tal der er 3 mindre end tallet er lige så meget som tallet ganget med summen af 2 og tallet.

x^2+(-2x^2)=x^2+2x^2

x^2+2x^2=x^2+2x^2

Skriv sætningen ved hjælp af variable.Overfladen af en kasse med to kvadratiske bunde beregnes ved at gange højden med bredden 4 gange og dertil lægge 2 gange bredden ganget med sig selv.

O=4*h*b*b^2+2

Er det korrekt ?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Jeg kan ikke rigtig følge dig i den første.

Den anden starter rigtigt ud, men ved "dertil lægge 2 gange bredden ganget med sig selv" går det galt.


Svar #2
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

o=4*b*h+b^2

Er det korrekt nu?

Hvordan  kan du ikke følge mig i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Næsten.

 "og dertil lægge 2 gange bredden ganget med sig selv."

Den første er ikke rigtig. Prøv at nærlæse opgaven.


Svar #4
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

O=4*h*b+2*b^2

x*x-3=x*x'*2

2x-3=4x

2x=-3

x=-1,5

Det er mit bud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #4:

Det er tættere på. Prøv at koncentrere dig om én ting ad gangen:

Et tal ganget med sig selv (det har du styr på)

og derefter lagt sammen med det tal der er 3 mindre end tallet

er lige så meget som

tallet ganget med summen af 2 og tallet.


Svar #6
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x*x+(-3)=2x^2

x^2+3=2x^2

x^2=3

x=kvadratroden af 3

Er den med overfladearealet korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Overfladearealet er korrekt.

Men den anden er stadig forkert:

x2 + (x - 3) = x * (2 + x)

Kan du se, hvordan det passer?


Svar #8
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x^2+x+3=2x+x^2

x+3=2x

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej. Du glemmer at ophæve parentesen korrekt! Prøv igen.


Svar #10
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x^2+x+3=x^2+x^2

x^2+3=2x^2-x

x^2+3=x^2

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er stadig forkert. Det er parentesen du ganger forkert ud. Det nytter ikke, at du sidder og gætter.

x2 + (x - 3) = x * (2 + x)

Prøv igen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg kan fortælle, at fejlen ligger i parentesen på venstre side. Fokusér på den.


Svar #13
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x^2+x+3

Der er plus foran 3 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så er vi ved at være der..

Hvilket fortegn giver +*-?


Svar #15
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

14# minus


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så når du hæver parentesen:

+ (x - 3) skal det give...?


Svar #17
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x2 + (x - 3) = x * (2 + x)

x^2+x-3=x^2+x^2


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nu laver du en fejl i den anden parentes?


Svar #19
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

16

x+3


Svar #20
05. maj 2011 af pige24 (Slettet)

x * (2 + x)

2x+x^2


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.