Matematik

to ligninger med to ubekendte

05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Sidder her med en opgave:

Løs ligningssystemet:

x+y=2
3x+y = 14

Nogle som kan hjælpe? (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2011 af SuneChr

Isolér y i den første ligning, indsæt ( 2 - x ) i stedet for y i den anden ligning.


Svar #2
05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet)

 Har prøvet at gøre det som du siger, ihvertfald det der står i bogen, - men andre har fået et andet resultat, så kan du skrive flere detaljer på? (: for noget må jeg gøre forkert


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

x = 6

y = -4

Så kan du tjekke dit resultat :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Prøv at sætte dine resultater ind, og se om det passer. Det kan lige så vel være de andre, der tager fejl.


Svar #5
05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet)

 Jeg kan nemlig ikke få den til at give det, jeg har fået alle mulige andre resultater, som ikke giver nogen form for mening (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vis dine beregninger. Så kan vi se hvor det går galt for dig.


Svar #7
05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet)

 Okay, ved ikke om jeg gør det rigtigt, men det er hvad jeg har lavet:

x+y=2
3x+y = 14

6x+6y=12
6x+2y= 28

6x+6y-6x+2y = 12-28

8y = -16

y= -16/8 = -2

så allerede der er mit y forkert 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ufff. Husk dine parenteser!

x+y=2
3x+y = 14

6x+6y=12
6x+2y= 28

Det er vi enige i, omend det er dobbeltarbejde, da y'erne allerede har lige store koefficienter. Men lad det nu ligge.

Så trækker du dem fra hinanden. Altså:

(6x+6y) - (6x+2y) = 12-28

Så hæves parenteserne. Læg mærke til, at der står minus foran parentes nummer 2. Den ganges derfor igennem med -1, således at vi får:

6x+6y - 6x - 2y = -16 og der reduceres:

6y - 2y = -16

4y = -16 <=> y = -16/4 = -4


Svar #9
05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet)

 Når ja self.! Årh glemmer altid de parenteser :b 

Men tusind tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. maj 2011 af xmariannex (Slettet)

 Hvordan finder i så værdien af x?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

x+y=2
Og vi ved at y = -4, dermed:

x - 4 = 2 <=> x = 6


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. maj 2011 af xmariannex (Slettet)

 Hahaha, hvor dum kan jeg være? 

tak!


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.