Matematik

Hjælp til matematik

05. maj 2011 af LDKdk (Slettet)

hej jeg er lige ved at regne på et stykke, men jeg kan ikke komme længere end det som er vist forneden. Nogen som kan hjælpe?

 En fabriks produktionskapacitet øges på 8 måneder fra 3,8 tons pr. dag i maj 1997 til 5,6 tons pr. dag i december 1997. 

Hvad er den procentvise forøgelse i produktionskapaciteten pr. måned?                                    (x = 5.6/(3.8)                                              1.473684211 (x = 1.473684211^(1/8), x)                          1.049664607  

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen

(1+x)8 -1 = (5,6 - 3,8)/3,8 , dvs

x = [1+ (5,6 - 3,8)/3,8]1/8 - 1 ≈ 0.049665 ≈ 4,97%


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.