Fysik

Boyle-Mariottes lov V som funktion af 1/p

06. maj 2011 af Bibbbi (Slettet)

Jeg sidder og skriver en rappport om Boyle-Mariottes lov, som er:   p·V=konstant

I teoriafsnittet har vi fået til opgave at vise ud fra ligningen, at man bør få en ret linje gennem (0,0) hvis man afsætter V som funktion af 1/p (hvor V er rumfang og p er tryk).  Men jeg er ærlig talt ikke rigitg med på, hvorfor linjen bør gå i gennem (0,0) ... Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2011 af mathon

                    enhver ret linje på formen
                                                                       y = a·x      
                                                                                              går gennem (0,0)
dvs
                                                                       V = k·(1/p)    går (forlænget) gennem (0,0)
                                                                                              p >0


Svar #2
06. maj 2011 af Bibbbi (Slettet)

Super! Tak.


Skriv et svar til: Boyle-Mariottes lov V som funktion af 1/p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.