Matematik

LIGNINGER - HJÆLP!!

08. maj 2011 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :-)

Jeg leder desperat efter en, som kan forklare mig, hvordan jeg skal løse følgende ligninger. Det er nemlig til en blækregning:

3(x + 1) + 4 = 27 – x b) 5,5x = 9150,625 c) 3 • 6x = 24 • 2x

Ja, det kan forekomme nogen meget nemt, og at det bare er lige er "sådan" man gør, men jeg har aldrig helt forstået, det da jeg har en utrolig dårlig matematiklærer, som ikke har kunnet forklare mig det ordentligt. Så ja, det kan godt være, at det er et dumt spørgsmål, men jeg håber alligevel, at der er nogen derude, som vil hjælpe.

Tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Hej Melanie, hele pointen er at du skal isolere den ubekendte, i ovenstående tilfælde 'x', på den ene side af lighedstegnet - alt andet skal du have over på den anden. Jeg løser lige den første for dig, så kan du selv løse de sidste, okay?

3(x + 1) + 4 = 27 – x     

3x + 3 + 4 = 27 – x

3x + 7 = 27 – x

3x = 20 - x

4x = 20

x = 5

Er du med på hvad jeg har gjort? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2011 af Mongomaniac (Slettet)

edit: too late... brugte for lang tid på at lave en detaljeret guide.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

#2

Bare smid den op alligevel... Det kan være det giver mere mening for Melanie :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

b)

5,5x  = 9150,625

Her står der jo at 5,5 gange et eller andet er det samme som 9150,625.

At gange vil sige det samme som at plusse med noget flere gange.

Eksempelvis er 3 gange 3 = 9, da 3 + 3+ 3 = 9! 

Vi løser ligningen ved at dividere med 5,5 på begge sider!

5,5x/5,5  = 9150,625/5,5

x = 1663,75

Dvs. at x =1663,75

Vi kan se det rigtig fordi, hvis ganger dette resultat med 5,5 skulle det gerne give 9150,625.

5,5 * 1663,75 = 9150,625.

Prøv og tjek min video ud omkring ligninger: :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE

Mvh.

Maydaymatematik.dk

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2013 af Mongomaniac (Slettet)

Nu skal jeg ikke ødelægge det for dig, men denne tråd er næsten to år gammel. Derudover så brug "addere" eller "lægge til/sammen" i stedet for "plusse". 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2013 af maydaymatematikdk (Slettet)

Jeg er klar over at "plusse" ikke er et korrekt, da det ikke er med i Retskrivningsordbogen.

Men da folkeskoleelever bruger det jf. eksempelvis http://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/svarbase/SV00001175 så jeg valgt at benytte det. Det er min erfaring, at det kan hjælpe mange elever at tale deres sprog, også selvom det nødvendigvis ikke er korrekt dansk. Hovedsagen må være at de lære noget matematik!

Selvom tråden er gammel så er meningen med mit svar, at de uddybbende forklaringer kan bruges af andre til tilsvarende ligninger.

Tak for din opmærksomhed!

http://maydaymatematik.dk/velkommen

 

 


Skriv et svar til: LIGNINGER - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.