Matematik

to små opgaver

09. maj 2011 af blabblub (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med at løse de to vedhæftede opgaver. ?

Vedhæftet fil: spørg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc eller .pdf format, er der flere, der har mulighed for at hjælpe.


Svar #2
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

her er den i doc format

Vedhæftet fil:spørg.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 Opg1 a)

 

Løs med grafregner.

Opgave1 b) 

Gang med  x2 på begge sider og saml alle ledende på én side.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 opgave 2a) er tricky, men med udlukkelses metoden kan du sige at P, Q, og R ikke er sande.

S. er heller ikke nødvendigvis sandt så vidt jeg kan se, fordi førstekoordinatet sagtens kan have samme fortegn. Men i så fald er P sandt.

så enten P eller S er sand, men ikke på samme tid :p Så du må sørge for at du formulerer dig tydeligt i denne opgave da den kan være lidt tvetydigt efter min mening.


Svar #5
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

tusind tak men opg 1a forstår jeg ik helt hvordan jeg skal løse på grafregner


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 

og så spytter den dine løsninger ud.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2a) .

Om de to vektorer i planen a = (a1 , a2) og b = (b1 , b2) er oplyst, at a2 = b2 og |a| = |b| . Heraf følger det, at

a12 = b12 , dvs. (a1+b1)·(a1-b1) = 0 ⇒ a1 = -b1 ∨ a1 = b1 ⇒ S ∨ P


Svar #8
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

x^6-x^3+2x+5x+1+4x^-4

er det så svaret til b'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 #8 nej.. gang med x^2 i HVERT ENESTE led.


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Og svaret i 1b) er en ligning, ikke blot et udtryk.


Svar #11
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

4x*x^-4+x^6-x^5+2x^4+5x^2+1x^2
er det sådan ? :S


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. maj 2011 af NejTilSvampe


Svar #13
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

tusind tak men opg 1 a giver både et negativt tal og et positivt tal resultatet kan være begge dele kan det ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 muligvis, der kan være op til 4 forskellige løsninger.


Svar #15
09. maj 2011 af blabblub (Slettet)

okay tusind tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Der kan faktisk være op til 6 forskellige reelle løsninger, da løsning af ligningen er ækvivalent med af finde rødder i et polynomium af grad 6. Dog er der for denne ligning kun 2 forskellige reelle løsninger. Jeg finder en løsning i intervallet ]-1,3 ; -1,2[ og en anden i intervallet ]0,8 ; 0,9[ .


Brugbart svar (1)

Svar #17
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 right :) glemte lige det var en iklædt 6. grads ligning ^^


Skriv et svar til: to små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.