Fysik

Boyle-Mariottes lov

09. maj 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ud fra noget datamateriale afbildet tryk som funktion af V-1. Det gav en lineær sammenhæng med hældnnigen

k=2,0014 bar·V

Jeg skal beskrive den fysiske betydning af hældning. Jeg har sagt

n*R*T= k = 2,0014 bar·V

Kan man sige noget til dette, og er dette den fysiske betydning? JEg vil gerne kunne sige nogle ord om det


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af Lurch (Slettet)

 Baggrunden er idealgas loven, som kan skrives som

p = n*R*T / V

Dvs, at hvis gas mængden er konstant (n) og temperaturen er konstant (T), så skulle dine værdier ligge på en ret linie. Hvad betyder hældningen så fysisk? Hvis man nu kender gasmængen og temperaturen i gassen præcist, kunne man bruge den til at bestemme gas konstanten R. Afviger din data fra en ret linie, kunne det eksempelvis antyde at måske temperaturen i praksis ikke er konstant.


Svar #2
09. maj 2011 af placebo321 (Slettet)

Jeg kender skam alt til teorien bag. Det du har skrevet, ved jeg, men tak. Det var ikke det mit spørgsmål gik på.

Hvordan udtrykker man den fysiske betydning i ord?

 er det dét jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af mathon

     for konstant temperatatur

   er          k = n·R·T         gassens indre energi


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2011 af mathon

uha - ringe fingerkontrol

    temperatatur   --->   temperatur


Skriv et svar til: Boyle-Mariottes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.