Matematik

MATEMATIK HJÆLP! HASTER

09. maj 2011 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har simpelthen glemt, hvordan man beregner en opgave som følgende:

Indbyggertallet i en større by var 13,25 mio. i år 2007. Derefter faldt det med 2,3% pr. år.
Opstil en prognose for indbyggertallet i år 2015 på følgende måde:
a) Bestem en model (en funktionsforskrift) for indbyggertallet(y) som funktion af årstallet x efter år 2007, idet indbyggertallet antages at fortsætte som før.
b) Bestem storbyens indbyggertal i år 2015 ifølge modellen fra a.

Kan simpelthen ikke huske hvordan man gør. Nogle der kan forklare?

Tak på forhånd!

(og det er ikke kapitalregning, jeg skulle bruge, fik jeg afvide..)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ikke kapitalregning? Det er en eksponentiel funktion med b = 13,25 og a = 1-0,023


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2011 af klimasven (Slettet)

b= begyndelsesværdien er 13,25. Væksten er negativ dvs fremskrivningsfaktoren a blive 1-0,023=0,977

Skriv derefter forskriften op. den er af typen f(x)=b*a^x

Find ud af hvor mange år der er fra 2007 til 2015 og sæt det tal ind på x plads i forskriften


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2011 af Euroman28

Jeg vil mene det er

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2011 af mathon

                                    I(x) = (13,25 mio)·0,977x          x er antal år efter 2007


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

a) y = 13,25 * 0,977^x .

b) y = 13,25 * 0,977^8 = 10,9995 ≈ 11 mio indbyggere


Svar #6
09. maj 2011 af Lindhardt13 (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen allesammen! Det sætter jeg pris på!! :-)


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.