Matematik

Diff ligning

09. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

i en model antages det at en bestem populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populatioenen til tidspunkttet t (døgn) tilfredsstiller diff ligningen

dN/dt = (0,08t-1*N)/t                t>0,5

det oplyses at antallet af individer i popu. til tidspunktet t=1 er 1,2*10^6

a) benyt modellen til at bestemme populationens væksthastidhed til tidspunkt t=1 

 N`(1)=(0,08-1*12000000)/1=-1104000

så væksten er aftagende?

b) bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i popu. er mindst.

N`(t)=0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af mathon

                  ...forkert differentialligning


Svar #3
09. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad mener du med forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af Euroman28

jeg kan med mit skarpe Cand. Scient øje se at ligningen er skrevet forkert op

Der skal stå

hvor
 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
10. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

Nope
 

dN/dt = (0,08t-1)/t    gange* N                          t>0,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af Euroman28

Så havde du jo selv skrevet den forkert op!

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af Euroman28

Det betyder så at din ligning er

Jeg får løsningen til at være

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.