Matematik

Ligning for lineære (Lige) linjer?

10. maj 2011 af Patrickit (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hejsa! :D

Jeg kan godt finde ud af at lave en linje i et kordinatsystem hvis jeg fx. får formlen y= 2x-4... Eller hvis jeg skal lave en sådan formel af en skrå linje.. MEN! Nu har jeg 3 lineære (Lige) linjer som jeg skal lave en formel af... Og jeg kan bare ikke huske hvordan man nu gør... Den ene ligger på X linjen (fx.-5. , 4.0)  Den anden ligger ½ over X linjen. Og 9 ligger ikke vandret, men 1.4, 1.14 ??? Hvordan gør jeg i begge tilfælde? Håber i kan forstå det! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 desværre kan ikke forstå hvad du siger.. du vil lave en formel for hvad?? Er det skæringen du søger??? Skriv opgaven op som den står oprindeligt.


Svar #2
10. maj 2011 af Patrickit (Slettet)

Hvis en linje er lineær, skriv linjens ligning.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 y = ax + b


Svar #4
10. maj 2011 af Patrickit (Slettet)

 Nu kan jeg jo se du går på STX og det gør jeg ikke ligefrem :D Så jeg forstår det ikke helt....


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 så er vi to.. jeg forstår ikke dit spørgsmål overhovedet. Hvis nu du skriver af ORDRET, fra din opgave beskrivelse, ville det være nemmere.


Svar #6
10. maj 2011 af Patrickit (Slettet)

 Det er lige det... Det er ikke en opgave der står i bogen, men en ekstra opgave..

Du ved godt hvordan man tegner en linje i et kordinatsystem ud fra fx. denne oplysning: Y= 2x-3 

Og du ved sikkert også hvordan man kan finde en linjes ligning i et kordinatsystem? 

Nu skal jeg bare finde en lige linjes ligning og jeg kan ikke huske hvordan man gør:D Linjen ligger på "X linjen". Altså fx. 

1,0 til 8,0 

Forstår du nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af NejTilSvampe

En linjes ligning kan bestemmes ud fra to punkter i et koordinatsystem.

Hvis du siger at linjen ligger oven i "x-aksen", så er linjens ligning  y = 0 ...


Svar #8
10. maj 2011 af Patrickit (Slettet)

 Hvad hvis den nu ligger ½ over X aksen? Eller den er lodret?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 

 

Givet er to punkter (x1;y1) og (x2;y2

Et ligningssystem kan opstilles 

Ved at trække de to ligninger fra hinanden får vi:

isoler a og du får 

populært kaldet differenskvotienten.

b finder du så ved 

hvor x0 er et hvilket som helst punkt på linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 #8 - hvis den er vandret og ligger ½ over x-aksen, er   y = ½


Svar #11
10. maj 2011 af Patrickit (Slettet)

 Okay tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. maj 2011 af mathon


             lodret gennem (k,0)

                                                 ligning x = k


Skriv et svar til: Ligning for lineære (Lige) linjer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.