Matematik

matematik ??

10. maj 2011 af miss2144 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der en som kan forklare mig forskellen på de to formler eller er der overhoved forskell?

a= log (y2/y1)/ log (x2/x1)

a= (y2-y1 )/ (x2-x1)

er der en som er sød og fortælle hvornår man bruger den ene og hvornår den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af 215 (Slettet)

 Ja.. der er forskel .. eller ?.. har du skrevet forkert..
det kunne også være en logaritme fejl du havde lavet..

a= log (y2/y1)/ log (x2/x1) <=> a= log(y2)- log(y1 )/ log(x2)-log(x1)

Bruges til at bestemme hældningenskoeficienten for potensfunktioner..
Da de er lineære i Dobbeltlogaritimisk papir gælder formlen..


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første formel

a= log (y2/y1) / log (x2/x1)

benyttes til at bestemme koefficienten a for en potensfunktion   f(x) = b·ax   ud fra to givne punkter , mens formlen

a= (y2-y1) / (x2-x1)

benyttes til at bestemme koefficienten a for en lineær funktion   f(x) = a·x + b   ud fra to givne punkter.


Svar #3
10. maj 2011 af miss2144 (Slettet)

tak for svaret Andersen 11

215: jeg har ikke lavet fejl log(y2) - log (y1) kan skrives som log (y2/y1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af 215 (Slettet)

 Nej nej.. Jeg tænkte lige ikke helt klart der.. Formlerne kommer af at der der en lineær sammenhæng, troede bare det var en slags funktion du mente...


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - lineær sammenhæng? hvad snakker du om, det er på ingen måde lineært, og du kan heller ikke snakke om en "hældningskoeficient" under potensfunktioner. koeficienten a, er blot eksponenten til den uafhængige variabel, og må ikke forveksles med hældningskoefficienten a i lineære funktioner.


Skriv et svar til: matematik ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.