Matematik

Eksponentielle problemer

11. maj 2011 af Paxulol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj derude. Jeg har lidt problemer med min opgave c, nogen der kan hjælpe? Herunder ses hele opgaven, hvor jeg har skrevet svarene på opgave a og b. :)

Holdbarheden for rejer i lage afhænger af temperaturen. Nedenstående skema viser
sammenhængen mellem holdbarheden og temperaturen.
Temperatur (Cº)           0            8              15            25 
Holdbarhed (døgn)     300        80            28            6
Det oplyses, at holdbarheden som funktion af temperaturen med god tilnærmelse kan
beskrives ved en funktion af typen h(t ) b a t , hvor t er temperaturen, målt i C , og
h(t ) er holdbarheden, målt i døgn.
a) Bestem tallene a og b.

a = 0,856        b=290,87
b) Bestem halveringskonstanten for holdbarheden, og forklar betydningen af denne
konstant.

T½ = 4,458
c) Hvor mange procent falder holdbarheden, når temperaturen øges med 2 C ?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af mathon

c)
                               h(t) = y = 290,87·0,856t

                                y2/y1 = 0,856Δt

                                y2/y1 = 0,8562 = 0,732736

                                (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 0,732736 - 1 ≈ - 0,267

                                Δh(t)/h(t) = -26,7%

ved en temperaturforhøjelse på 2ºC nedsættes rejeholdbarheden med 26,7%


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

a = 0,856


b = 291
 

Din mat.­bog har formlen T½ = ln½/lna = 4,45
 

Din mat.­bog har formlen Δy/yo = a^Δx-1 = a^2 - 1 = -0,267 = -26,7%

Faldet er 26,7%
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2016 af Skik (Slettet)

Hvordan fandt i a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2016 af mathon

#3

           Foretag eksponentiel regression på tabelDATA.


Skriv et svar til: Eksponentielle problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.