Matematik

Bestem den hastighed, hvormed teens temperatur aftager efter 2 minutter.

11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

Afkølingen af en bestemt kop te kan beskrives ved funktionen:
H(t)=18+69•e^(-0,491•t )
Hvor t angiver antal minutter efter, at teen er blevet stillet til afkøling, og H(t) er teens temperatur (målt i ?) til tiden t.
 

 a)      <span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">Bestem den hastighed, hvormed teens temperatur aftager efter 2 minutter.

Hjælp!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn H'(2) .


Svar #2
11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 Definer:H(t)=18+69•e^(-0,491•t )
H' (2)≈-12,68976
kan det her passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ser rigtigt ud.


Svar #4
11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 men hvorfor -12,68976?Hvorfor ikke 12...?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hastigheden, hvormed teens temperatur ændres til tiden t=2 er -12,7 . Den hastighed, hvormed teens temperatur aftager, er 12,7 . Når hastigheden er negativ, betyder det, at temperaturen aftager.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2011 af yJimm (Slettet)

Hvordan beregner man H'(2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved først at beregne den afledede H'(t) og så indsætte t = 2 i forskriften for H'(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2011 af yJimm (Slettet)

Okay tak!


Skriv et svar til: Bestem den hastighed, hvormed teens temperatur aftager efter 2 minutter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.