Matematik

2 linginger 2 ube

11. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har:

1:   2=b*2^a

2:  16=b*4^a

ísolere b i nr 1

b=2/2^a

sætter ind i nr 2

16=2/2^a * 4^a

men så kan jeg ikke komme vider, hvis tælleren var 1 kunne jeg vil lave det om til 2^-a


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forholdet mellem de to ligninger "2" og "1" . Derved opnås en ligning i a alene, som let kan løses. Indsæt så det fundne a i en af de oprindelige ligninger til bestemmelse af b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

2: b*4^a = 16
1:  b*2^a = 2
Sæt en brøkstreg mellem ligningerne og dividér
(4/2)^a = 16/2
2^a = 8
a=3
Sæt ind i en af ligningerne


Skriv et svar til: 2 linginger 2 ube

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.