Matematik

hjælp til matematik

12. maj 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har fået en opgave der lyden sådan:

Opgave 3:

Grafen for en eksponentiel udvikling h(x) går gennem punkterne (2,8) og (4,128).

a) Bestem en forskrift for funktionen.

b) Hvad er fordoblingskonstanten?
 

Er der nogen som kan hjælpe mig??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2011 af mathon

      

    X2 = log(2) / log(a)


Svar #3
12. maj 2011 af yaba (Slettet)

y2= 2, y1= 8, x2= 4, x1= 128

er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2011 af mathon

       y2 =128         y1 = 8      x2 = 4        x1 = 2


Svar #5
12. maj 2011 af yaba (Slettet)

x2-x1 kvadratrod y2-y1

4-2 kvadratrod 128/8 = 2,585

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har tastet noget forkert på din lommeregner i hvert fald.

x2-x1√(y2/y2) = 4-2√(128/8) = √(16) = 4


Svar #7
12. maj 2011 af yaba (Slettet)

b= y1/a^x1, b=8/4^2 = 0,5

er det her så rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ser meget rigtigt ud.


Svar #9
12. maj 2011 af yaba (Slettet)

hvordan bestemer jeg forskriften for funktionen?

 Hvad med fordoblingskonstanten?

jeg ved ike hvad jeg har regnet ud ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2011 af Mussee (Slettet)

 ln(2)/ln(a) = fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du ved ikke, hvad du har regnet ud?

Den eksponentielle funktion er på formen f(x) = b*ax - heraf skal du kende a og b for at kunne angive funktionen.


Svar #12
12. maj 2011 af yaba (Slettet)

så forskriften kommer til at se sådan ud f(x) = 0,5*4^x


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.