Matematik

Find parameterne !

13. maj 2011 af Durup14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg sidder og grubler lidt over en ligning jeg ikke rigtig kan få til at passe. Håber der er nogle af jer der en en smule klogere end mig og som vil hjælpe mig :)

Ligningen er;

I = b1*Y - b2*i

I = 64207

Y= 354415

i = 3,6

Er lidt usikker på hvad jeg skal gøre, men mener man skal isolere en af de ukendte variable så man kan sætte den ind i formlen altså

64207 = 354415b1 - 3,6b2  → 3,6b2 = 354415b1 - 64207 → b2 = 98448,61b1 -17836,28

Herefter indsætter jeg ligningen på b2 plads:

64207 = 354415b1 - (98448,61b1 -17836,28) .... men er dette rigtigt ?

Hilsen den hjælpsomme :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af peter lind

Det er meget fornuftigt at isolere den ene ubekendte; men det forudsætter, at du har en anden ligning altså, du har 2 ligninger med 2 ubekendte. Det er måske det du bruger i den næstsidste linje. ?


Svar #2
13. maj 2011 af Durup14 (Slettet)

Problemet er jeg ikke har 2 ligninge - jeg har blot fået den linje.

Dette er spørgsmålet:

Antag, at følgende model beskriver varemarkedet pa° kort sigt i den danske økonomi: Y = C + I + G + X – IM
C = c0 + c1YD
I=b1Y–b2i
YD=(1–t)Y

hvor Y er BNP, C er privat forbrug, YD er disponibel indkomst, I er faste bruttoinvesteringer, i er den nominelle rente, G er offentligt forbrug, X er eksport og IM er import (opgjort i indenlandske vareenheder), t er skattesatsen (personskat), og c0, c1, b1 og b2 er konstante parametre. antag at X = IM

C= 183951

Y = 354415

I= 64207

YD = 18450

G = 100082

Kan det hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af peter lind

Det giver ingen mening, at sætte ind på den måde. Hvis du gør det og trækker korrekt sammen vil du blot få 64207 = 64207, hvad du ikke kan bruge til noget.


Svar #4
13. maj 2011 af Durup14 (Slettet)

Præcis - det er også hvad jeg har fundet frem til og der er det heller ikke rigtig, men kan ikke rigtig se hvordan man ellers skal gribe opgaven an ? Har du nogle gode forslag ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2011 af peter lind

Så må du fortælle mig hvad du skal finde frem til.


Svar #6
13. maj 2011 af Durup14 (Slettet)

Jeg skal finde ligevægten på marked - hvis det altså siger dig noget.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2011 af peter lind

Det gør det ikke.


Skriv et svar til: Find parameterne !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.