Matematik

Renter

14. maj 2011 af HenrikN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at løse denne her opgave, ved ikke lige helt hvordan jeg skal regne den ud, den lyder således:

Et bestemt beløb indsættes på en konto og vokser i løbet af 3 år til 13 891,50 kr.
Renten er i hele perioden 5 % p.a.Bestem det indsatte beløb.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af Moderatoren

Find renteformlen i din formelsamling også skulle det vist være lige ud af landevejen?:)


Svar #2
14. maj 2011 af HenrikN (Slettet)

Har desværre ingen, hvis jeg havde ville jeg nok ikke ha spurgt her...


Svar #3
14. maj 2011 af HenrikN (Slettet)

 Kan det passe det kommer til at give 12000?

Har regnet det ud men kender ikke hvilken formel man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2011 af Teazy (Slettet)

k_n=k_0*(1+r)^n, hvor k_0 er dit startbeløb, k_n er beløbets størrelse efter n år og r er rentesatsen


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2011 af Teazy (Slettet)

med andre ord skal du løse nedenstående ligning med hensyn til k_0:

13 891,50 = k_0*(1+0,05)^3


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2011 af AMelev

Du akal altså dividere med (1+ 0.05)^3 = 1.053 på begge sider, så K_0 = 13891.50/1.053 = ....


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.