Kemi

Ph udregning

16. maj 2011 af Macroreal (Slettet)

 Hey alle :-)

Har desværre(!) endnu et spørgsmål

Har været syg i en uges tid så har gået glip af en del.

Jeg har fået disse spørgsmål:

Beregn pH i 0.074 M HNO3

Hvad er koncentrationen af hydroxid-ioner i 0.0017 M al(oh)3? Beregn ph?

Har søgt rundt omkring angående udregning af ph og fandt frem til nogle formler( noget med -log) osv. Men har ikke helt kunnet knække systemet. En der er villig til at forklare det og give et eksempel så jeg kan løse disse 2 opgaver?

Takker


Svar #1
16. maj 2011 af Macroreal (Slettet)

 Nå ja, kom frem til nogle mærkelige resultater, men har ingen ide om det er korrekt eller ej.

-log(h3O+)=-log(0.074) = 2,6 

Er det noget nær dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

pKs(HNO3) = -1,32
dvs middelstærk syre
 

               pH = -log((K+√(K2+4·K·c)) / 2)                                                  K = Ks = 10-1,32
                                                                                                                c = cs = 0.074 M

TI-89              
            Define k=10^(-1.32)
            Define c =0.074
            Define f(k,c) = -log((k+√(k^2+4·k·c)) / 2)

                      f(k,c) ≈ 1.4

.

           Al(OH)3 er uopløselig i vand
hvorfor
           [OH- ] = 10-7

           pOH = -log(10-7) = 7

ved 20ºC:
 
           pH = 14 - 7 = 7

         
 

       


Skriv et svar til: Ph udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.