Matematik

Matematik ugeopgave

17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

hej jeg har fået en ugeopgave for og jeg kan ikke finde ud af det

1) konstruer en rhombe ABCD, hvori <a= 60 grader og AD= 6 cm

find arealet

hvilken forskel er der på en rhombe og et perallelogram

hvilken lighed er der imellem dem

jeg har konstrueret den men kan ikke finde ud af resten

2) jens kører på sin knallert med en gennemsnitsfart på 28 km/t

hvor lang kommer han på 2 timer og 45 minutter

3) på et kort tegnet i målstoksforholdet 1:20.000 er afstand mellem  to byer 15 cm

hvor stor er afstanden i virkeligheden?

4) søren sætter 4500 kr i en bank til 9½% per år

hvor meget vil han kunne hæve efter 4 måneder?

hvor meget ville han have stående efter 4 måneder, hvis renten var 12  per år?

5) tegn et koordinantsystem linierne m og n ståledes:

m:  y = 2x-2

n:   y = -x+4

i hvilket punkt skærer de to linier hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Er det virkeligt det hele i din ugeopgave du ikke kan finde ud af? Du må da have nogle bud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Når vi får dine bud, kommenterer vi dem og retter fejlene sammen ;-)


Svar #3
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

jeg har til 2 og 3 men ved ikke om det er rigtigt og jeg også konstrueret rhomben men ikke fundet de andre svar :)

2)  2*28= 56 km

45:60*100= 75 %

75*28=2100 km kører han på 2 timer og 45 minutter

3)  15 * 20.000=300.000 cm

det er mine bud


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

2 * 28 = 56

45 min = 45/60 af en time

45/60 * 28 km = 21 km

56 km + 21 km = ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

15 cm * 20000 = 300000 cm = 3000 m = ? km.


Svar #6
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

= 77 km

men hvad med 3)'ern er den rigtig?


Svar #7
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

= 30 km ok

mange tak for hjælpen men er der bud til de andre opgaver :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Se # 5


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Nej - ikke 30 km.

Tag brillerne på !


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

I en rhombe er alle fire sider lige lange - i et parallellogram er de ens to og to.

Del rhomben op i 4 retvinklede trekanter vha. diametrene.

Så kan du beregne diametrene vha. sin/cos formlerne for retvinklede trekanter.

Tildidst er arealet lig d1 * d2


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

På et år får han 9½% i rente af beløbet, altså B * 9,5/100

På 4 mdr. (=1/3år) får han 1/3, altså B * 9,5/300

Regn ud.

Hvis det i stedet var 12% bliver det (renten fra før) * 12 / 9,5


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Løs ligningen  2x-2 = -x+4  så får du x-koordinaten til punktet

Indsæt det fundne x i en at liniernes ligning, så får du y-koordinaten til punktet


Svar #13
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

så er det 300 km ik ahah


Svar #14
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

krabasken: hvad mener du med b*9,5/100 hvad er B


Svar #15
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

lige meget B= beløb har forstået det


Svar #16
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

har stadig ikke forstået opg 1


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvor mange meter går der på en kilometer?


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 13:

Nej - læs nu # 5 ordentligt.

# 14:

Læs første linie i # 11 ordentligt


Svar #19
17. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

er det så 3 km


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

1)

Tegn diametrene, så fremkommer der 4 ensvinklede retvinklede trekanter.

Tag din mat.-biog og læs om sin/cos til vinklerne i en retvinklet trekant

Beregn derved de fire halvdele af diametrene (se på din tegning ! )

Arealet er produktet af de to diametre.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.