Fysik

Beregn trykkene pb og pa

18. maj 2011 af Ninaninasen (Slettet)

Hej er der en der kan hjælpe jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal regne opgaven.

1.00 mol af en ideal, énatomig gas har i tilstanden a 1.00 atmosfæres tryk og temperaturen 293K og gennemgår en kredsproces, som skitseret i figuren.

Først udvides gassen isotermt, så rumfanget forøges til 56.0L. Dernæst trækkes varme ud af gassen ved konstant volumen, således at trykket i gassen falder. Endelig bliver gassen ved en adiabatisk kompression ført tilbage til starttilstanden.

Her skal jeg så kunne beregne pb og pc

og jeg tror at jeg skal bruge formlen pb*Vb = pa*Va for at finde pb

og ved den adiabatiske proces paVa^lambda = pcVc^lambda hvor lambda = 5/3 da det er en enatomig gas

men hvordan finder jeg ud af hvad Va er?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: beregntrykpbpc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af mathon

                  Va = n·R·T/p     = (1 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·(293 K) / (1 atm) = 24,0429 L

                   pb = (Va/Vb)·pa


Svar #2
18. maj 2011 af Ninaninasen (Slettet)

mange tak jeg prøvede også det først men jeg brugte et forkert R så jeg fik et mærkeligt resultat, men det ser fint ud nu tak igen :)


Skriv et svar til: Beregn trykkene pb og pa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.