Matematik

er det rigtigt

18. maj 2011 af sissasine (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle

jeg sidder og øver mat. skal til årsprøve og det er ikke min stærke side, men jeg vil gøre mit bedste

opgave lyder:

f(x) = 3x+10    og g(x) = -7x-2

Bestem f(4) og løs ligningen g(x) =12

1: bestem f(4) = 3•4+10=22      rigtigt ?        løs ligning g(x) = 12 =    -7x-2 =12 ->  -7x -2 +2 = 12+2 -> -7x= 14  ->

->  -x = 2        -> ->  -x• -1 = 2• -1 =   x = -2  rigtigt ?

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Y =3x+10    og y = -7x-2 da de 2 y- værdier skal være ens må det gælde at  3x+10 = -7x-2  ->   3x+ +10 -10  = -7x-2-10 ->

-> 3x= -7x -12->  3x+7x = -7x+7x-12  ->  10x = -12,  x=  - 1,2

x indsættes i en af de to funktioners ligninger =  3x+10 = 3• - 1,2 +10 = -3,6 + 10= 6,4

x= 1,2 og y = 6,4  koordinatsættet = ( -1,2, 6,4)

? i en vilkårlig trekant er AB (c) = 7 og højde Hb (b) = 5

Bestem vinkel A  = Cos A= b/c = 5/7 = 0,714285714 = 44,415= 44,42 gr. Rigtigt ??

Arealet af trekant ABC = 20,  Beregn AC ?

Areal = 20 Hb= 5  =  1/2 • Hb• grundlinien=  20= 1/2• 5• grundlinien -> 20= 2,5• grundlinien = 20/2,5 = 8 ->

Grundlinien AC = 8

Bestem omkreds af trekant ABC  har c=7 og b=8 og mangler så a,

a i anden = b i anden + c i anden - 2bc• cos A

-> a i anden= 64+ 49 - 112• cos A  ->   113-  80,57 = 32,43 -> a i anden = 32,43 a= 5,7 er det rigtigt ????

håber der er en der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af MarkH83 (Slettet)

Hej..

Det ser rigtigt ud for mig bortset fra vinklen til trekanten..

Vil mene du skal bruge sinus relationen istedet til at finde vinklen, altså Sin(A)=h/c=5/7, så du får en vinkel på 45.58 istedet..

http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelationen


Skriv et svar til: er det rigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.