Matematik

Udregning af trapez med 1 ubekendt

18. maj 2011 af KVKN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med en opgave, så håber, at I kan hjælpe mig lidt:

_____________________________________________________

En 10 meter dyb kanal har et tværsnit formet som en ligesidet trapez. Foroven er bredden på kanalen 80 meter og forneden er bredden 30 meter. Kanalen er 250 km lang.
 

a) Bestem hvor mange kubikmeter jord der skal fjernes ved udgravning af kanalen.

- Denne opgave har jeg lavet: 137500000 m3 (ret mig endelig hvis jeg er forkert på den!)


b) Bestem hvor mange kubikmeter vand der er i kanalen, når vandet står 8 meter højt

Det er denne opgave jeg har lidt svært ved - og som jeg håber, I vil hjælpe mig med.

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af mathon

hint:
             vinklen mellem vandoverfladen og en skrå side er konstant


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) er korrekt.

b)Ved hjælp af ensvinklede, retvinklede trekanter ser man, at den øvre vandoverflades bredde er

30 + 2·(80 -30)/2·8/10 = 30 + 50·8/10 = 30 + 40 = 70m , og trapezets højde er nu 8m ved beregning af rumfanget af vandet i kanalen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2011 af mathon

b)

  tan(V) = h/((80-30)/2) = 10/25 = 0,4

  tan(V) = 0,4 = 8/x

   x = 8/0,4 = 20

   vandbredde =  30+2·x = 30+2·20 = 70  

   V = L·A = L·((1/2)·h·(a+b)) = (2,5·105 m)·((1/2)·(8 m)·((70 m)+(30 m)))


Svar #4
18. maj 2011 af KVKN (Slettet)

 Tak skal I have! Var faktisk så langt som x = 8/0,4 = 20, men så kunne jeg ikke rigtig komme videre.. hvorfor ikke? - spørg mig ikk! :D

 

Skriv et svar til: Udregning af trapez med 1 ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.