Matematik

Løs ligningen

19. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg skal lige bruge lidt hjælp til følgende opgave: 

Løs ligningen:

x2 + x - 12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

x=[-b±√b2-4ac]/[2a]


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Du kan da løse en andengradsligning, ikke?


Svar #3
19. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

x = x±  √x-4 * x * -12 / 2*x

er dette korrekt? og ved som regel godt hvordan man løser andengradsligning, men denne kan jeg ikke lige finde ud af..


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

ax2+bx+c=0

x2 + x - 12 = 0

a=1,    b=1    og   c=-12

indsæt det i formelen

x=[-b±√b2-4ac]/[2a]


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2011 af SuneChr

# 3 :  Køl nu af i forårssolen:     a og b som er anført i # 1 er koefficienterne til henholdsvis x2  og   x

og   c   er det konstante led på venstre side.  Indsæt i formlen og du får så x. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

SECC

haha nice one :D 


Svar #7
19. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 x = 1 ± √12 -4 * 1 * -12 / 2*1

således?

svaret er så enten : 18,5 eller 17,5 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

x = 1 ± √12 -4 * 1 * (-12) / 2*1

bort set fra at du mangler parentesen om -12 har du sat rigtigt ind, men du regner forkert ud

x = 1 ± √12 -4 * 1 * (-12) / 2*1 =

1±√(1+48)  / 2=

(1±7)/2


Svar #9
19. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

 ja  hov regnefejl .. men 1000 tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. maj 2011 af SuneChr

Tror virkelig, forårssolen er ekstra stærk:      ( - 1 ± 7 ) / 2


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. maj 2011 af Walras

Den hurtige løsning:

x2+x-12=0

Da røddernes sum er lig med koefficienten til x med modsatte fortegn og produktet af rødderne er lig med konstantleddet, er det klart, at rødderne må være x=-4 eller x=3, idet vi ser, at -(3-4)=1 og 3*(-4)=-12, som lige netop skulle være tilfældet.


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. april 2012 af Fjelsted92 (Slettet)

Hvis man ikke må bruge hjælpemidler til opgaven, men i stedet skal bruge Nul-reglen til opgaven, Hvordan er det så lige man gør det?
Ved godt at man skal faktorisere den, men kan simpelthen ikke huske hvordan man får lavet den rigtige parentes...
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #13
22. april 2012 af mathon

#12
                             f(x) = ax2 + bx + c           a≠0  og  d≥0

                            
                             nulpunkterne/rødderne kaldes rod1 og rod2

                     

                             f(x) = ax2 + bx + c = a(x-rod1)(x-rod2)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.