Matematik

Vektorer - Opgave.

20. maj 2011 af gammel1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er løbet ind i en opgave, som jeg har brug for hjælp til.

Jeg ved følgende:

Jeg har et punkt (0, -30), det er på en linje med hældningstallet 0,667 (a = 0,667)

Jeg har et andet punkt, som ligger (50, x) punktet er fundet ved at lave en ret linje fra y-linjen til den rammer linjen med hældningstallet 0,667.

x = Jeg har ikke fået at vide hvad koordinaten er.

Jeg skal beregne afstanden fra (0, -30) til punktet (50, x).

Hvordan?

Har vedlagt en tegning af det, så det er nemmere at forstå det.

Vedhæftet fil: tegning.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte filen i .doc eller .pdf format, er der flere, der har mulighed for at hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Punktet (50,x) skal åbenbart ligge på linien med hældningskoefficient a = 0,667 , der går gennem punktet (0 , -30). Det betyder, at linien gennem de to punkter (0 , -30) og (50 , x) skal have hældningskoefficienten a = 0,667 . Benyt dette til at bestemme x.


Svar #3
20. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

#2

Kan du forklare nærmere om hvordan jeg kan bruge hældningstallet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Og som jeg skrev i #1, er der flere der har mulighed for at hjælpe, hvis du kan vedhæfte i formatet .doc eller .pdf i stedet for .docx.

Benyt oplysningerne i #2 til at bestemme x, og benyt så punkt-afstandsformlen til at beregne afstanden mellem de to punkter.

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ⇒ 0,667 = (x -(-30)) / (50 - 0)


Svar #5
20. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

#4

Kan ikke finde vedhæft knappen nogen steder, så jeg oploadede billedet på en side.

http://imageshack.us/photo/my-images/692/opgavegcopy.png/

0,667 = (x -(-30)) / (50 - 0)

Jeg fik x til at blive 3,35. 
 

Du skrev a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ⇒ 0,667 = (x -(-30)) / (50 - 0)

ved (x -(-30)) / (50 - 0) har du sat tallene ind for at finde hældningstallet igen? (Jeg har allerede hældningstallet)


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Lige under tekstboksen er der et link "Vedhæft fil"

Ja, jeg benytter, at det ukendte punkt (50 , x) skal ligge på linien med hældningskoefficient a = 0,667 , der går gennem punktet (0 , -30) . Jeg benytter så udtrykket for hældningskoefficienten til at beregne x , da linien gennem de to punkter (0 , -30) og (50 , x) jo skal have hældningskoefficienten 0,667 .

x = 50·0,667 -30 = 3,35


Svar #7
20. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

#6

Ah, har fundet vedhæft fil.

Tak for hjælpen Andersen11. Jeg kan godt forstå det nu.


Skriv et svar til: Vektorer - Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.