Matematik

Betydning af b, i en potensfunktion?

20. maj 2011 af oline39 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder ogs er ved at forberede mig til mdt. matematikeksamen, jeg er i gang med potensfunktioner og skal forklare betydningen af b. Jeg er ret lost, og har ikke rigtigt kunne finde et svar herind, som jeg forstod. Håber der er nogen som kan hjælpe mig, og tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af peter lind

Prøv at sæt x=0 i potensfunktionen


Svar #2
20. maj 2011 af oline39 (Slettet)

 Jeg forstår det ikke helt, men det er vel en konstant. Kan du forklare lidt nærmere? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af mathon

                           f(x) = b·ax                               a,b ∉ R+

                           f(0) = b·a0 = b·1 = b

b er altså funktionens begyndelsesværdi


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af AMelev

Det var en potensfunktion - ikke?

Så dur det ikke at sætte x = 0, idet x > 0 . Prøv at sætte 1 ind i forskriften i stedet. Hvad får du så?  Hvad kan du udlede af det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2011 af mathon

sorry

            

                           f(x) = b·xa                              a,b ∉ R+

                           f(1) = b·1a = b·1 = b

b er altså funktionens værdi for x = 1


Svar #6
20. maj 2011 af oline39 (Slettet)

 Det går skam nok  og mange tak for hjælpen! Er med på det nu :-) 


Skriv et svar til: Betydning af b, i en potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.