Matematik

Hjælp med opgave plzz.. haster !!

21. maj 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en model for udgifterne til ressourcesvage grupper er de årlige udgifter givet ved
ligningen
y = 273x+8245,
hvor y er de årlige udgifter (målt i mio. kr.), og x er antal år efter 1987.


a) Benyt modellen til at bestemme de årlige udgifter til ressourcesvage grupper i 1997.


b) Beskriv, hvad tallene 273 og 8245 fortæller om udviklingen i de årlige udgifter til
ressourcesvage grupper.

a= 10975 mio. kr.

b= ??

Nogen der gider at hjælpe mig med opg b, og fortælle  om jeg har beregne opg a) rigtig??

På forhånd mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

din a'er er rigtig.

b'eren kræver kendskab til dine variable i forskriften y = a * x + b, altså lineær.

b = krydsning med y aksen, dvs startværdien i x = 0. Dvs. mængden af penge i 87.

a er din hældningskoefficient, altså mængden af penge der bliver flere af hvert år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

a) x er antal år efter 1987. 1997 er 10 år efter 1987, så du skal sætte 10 i x's plads og regne. 

273 er hældningen, altså den hastighed hvormed de årlige udgifter stiger. 

8245 er startsværdien. altså b = 8245 når x = 0. 


Skriv et svar til: Hjælp med opgave plzz.. haster !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.