Matematik

IT-eksamen i matematik...lidt problemer

22. maj 2005 af x-itin (Slettet)
Hej!
Jeg går i 2.G. på HTX og er igang med en IT-eksamen, hvor rapporten skal afl. på tirsdag.
Jeg har bare et lille problem med den sidste opg. 4 i det kompendie.
Opgaven handler om et palleløfter-bord hvor der bliver stillet noget ovenpå (har valgt 10 kN som den kraft der trykker ned på bordet)
Bordet har så to ben som går over kors hvor der er en kraft på det ene ben der hedder F1 og en anden kraft på det andet ben som hedder F2, jeg skal så finde ud af hvad kraften på de to ben er ved den højeste og laveste løftehøjde som jeg har sat til henholdsvis 1,574m og 0,574m
Selve bordpladen er 1,6m x 1,2m.
Håber der er nogen som kan hjælpe mig.
På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2005 af Gris25 (Slettet)

Ville det hjælpe hvis jeg lagde opgaven ud så alle kunne se den ? :)

www.frip.dk/stilleprojekt/mat/opgave-b-opgave.pdf

Svar #2
22. maj 2005 af x-itin (Slettet)

heh...tak Gris25, har du også den opgave i matematik og har du evt. lavet den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2005 af Gris25 (Slettet)

Har den, men er ikke nået til den, er ved opg 3. Har du evt en model til den ? ;)

Svar #4
22. maj 2005 af x-itin (Slettet)

Ja, det har jeg send en besked til mig med din msn, hvis du har sådan en.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2005 af shai (Slettet)

Skal lige have lavet opg. 3 og så igang med 4, men har kigget lidt på den og ser ikke helt nemt ud, så hvis du har fået den lavet vil jeg meget gerne se det, så jeg måske kan komme lidt hurtigere i gang. :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2005 af iB (Slettet)

Tips til opgaven:
Regn med symboler så lenge det er muligt! Dermed bliver det lettere at opstille formler, og du får vist, at du kan klare at håndtere symboler, hvilket bør være vigtig. Lad derfor være med at gøre antagelse om fx F, før du har opstillet funktionen for F1 og F2.

F1=F2 kan findes lidt forskelligt. Vær opmærksom på at v=f(h) ["v" er en funktion af "h"], og dermed også at h=f(v). Vi kan derfor udtrykke F1=F2=f(F,v) eller F1=F2=f(F,h)

Start dernæst med at se på fig 12. Du arbejder her med kraft-VEKTORER, hvor ½F tilsvarer vertikalkomponenten av F1. Hvis vi tager udgangspunkt i v som variabel, og samtidig antar at F er konstant, kan vi altså sige at F1=f(v). For at bestemme denne funktion (f), kan du bruge ganske simpel trekantregning. Hvis du ud fra fig 12 forestiller dig en retvinklet med F1 som hypotonusen, og ½F som den ene katete, samt vinkelen, v, kan du jo bestemme F1 ud fra F og v.

Fra dette kan du så opstille dine formler, gøre antaelser om de forskellige værdier, og dermed lave opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2005 af Gris25 (Slettet)

IB, you are a brave kiddooooo :)

Skriv et svar til: IT-eksamen i matematik...lidt problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.