Matematik

Eksponentielle funktioner: y=b*e^kx

21. maj 2011 af ballon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Eksponentielle funktioner:

En opgave siger, gør rede for regneforskriften y=b*e^kx

Facitlisten giver resultatet y=0,84*1,0416^x
Tip: Anvend logaritmeregnereglerne.

Er der en der kan vise og forklare mig hvordan man når frem til facit?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 du skal bruge mindst to punkter


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven. Der må være nogle flere oplysninger.


Svar #3
21. maj 2011 af ballon (Slettet)

Opgaven lyder som følgende:

Gør rede for regneforskriften y=b*e^kx  - kan omskrives til en forskrift af følgende type In y=c*x+d


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, men du taler om et resultat i en facitliste. Det må være baseret på flere oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 #3 - 

tag den naturlige logaritme på begge sider, og brug de regne regler du har lært. 


Svar #6
21. maj 2011 af ballon (Slettet)

Nå så må der jo være en fejl i facitlisten.

NejTilSvampe: kunne du give et eks?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du angiver et resultat y=0,84*1,0416^x i din facitliste. Det må da relatere til nogle konkrete oplysninger i din opgave, og det er dem, vi beder dig om at oplyse. Giv teksten til hele opgaven her.  


Svar #8
21. maj 2011 af ballon (Slettet)

Læs #3 - det er hele opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 Læs #5 - det svaret :) 

og brug reglerne

log(a*b) = log(a) + log(b) 

og 

log(qp) = p*log(q)


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner: y=b*e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.