Matematik

hvad er nu formel for at finde tangent?

22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x3-ex-5

skal bestemme en ligning for tangenten i p(0,f(0)) 

f'(x)=3x2-ex

hvilken formel er det nu man bruger? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                            y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)


Svar #2
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, tak, kan det passe det bliver y = 1x+1 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af mathon

   Nej


Svar #4
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

kan du lave opgaven så? :)


Svar #5
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der andre der kan hjælpe?


Svar #6
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

f(0) = 1 

1 * (x-0) + 1 

1*x+1 

hvor regner jeg galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2011 af mathon

#1

   tangentligning                y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                                             f '(xo) = 3xo2 - exo

                                             f '(0) = 3·02 - e0 = 0 - 1 = (-1)

                                             f(0) = 03 - e0 - 5 = 0 - 1 - 5 = ( -6)

   tangentligning i (0,-6)
                                             y = f '(0)·(x-0) + f(0)

                                             y = (-1)·(x-0) + (-6)

                                             y = -x - 6
                                        
                           
                                  


Skriv et svar til: hvad er nu formel for at finde tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.