Matematik

skriv integralregning korrekt op

22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

min lærer går meget op i hvordan man kommer frem til resultatet og at det hele er skrevet korrekt op 

er i tvivl om hvordan integralregning skal skrives. er denne måde ok? 

∫(2x-1)6 = (x2-x)6           

dt = x2-x

dt/dx = 2x-1

t=(2x-1)dx

∫t6 = 1/6*t7 = 1/6 (x2-x)6 + k


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af peter lind

Hvis du skal udregne ∫(2x-1)6dx er det helt forkert.

brug substitution t = 2x-1, dt =2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

hvad skal du integrere, undsykld?


Svar #3
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg skal integrere (2x-1)6

det er måske forkert? 

kigger lige på den. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2011 af mathon

skriv:

                           2x -1 = t
og dermed
                           dx = (1/2)dt

substitution
                           ∫(2x-1)6·dx  =  ∫ t6·((1/2)dt)  =  (1/2)·∫ t6dt  =  (1/2)·(1/7)·t7 + k  =  (1/14)·(2x -1)7 + k


Svar #5
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

dvs. jeg skal substituere inden jeg finder stamfunktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 naturligvis. det er det, deet går ud på :)


Svar #7
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

er det den rigtige rækkefølge: 

t = 2x-1

dt/dx = 2 

dt = 2dx 

og hvorfor siger vi dx = 1/2 dx

det plejer vi ikke normalt? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2011 af peter lind

vi siger ikke dx = ½dx. Hvvis du deler formlen lige ovenfor med 2 får du dx=½dt


Svar #9
22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

mente self. dx = 1/2 dt

kan godt se det er smart, men det gør vi ikke normalt når vi substituere..  


Skriv et svar til: skriv integralregning korrekt op

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.