Matematik

differential ligning

22. maj 2011 af Dankort (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx=(x^3+1) / y


og grafen for f går gennem punktet P(2,4) .
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

Hvordan laver man sådan en opgave UDEN HJÆLPEMIDLER?

På forhånd mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af peter lind

Hældningen af tangenten er y' = dy/dx, som du finder ved at sætte det givne punkt ind i differentialligningen. Du har nu hældningen af tangenten og et punkt, som tangenten går igennem.


Svar #2
22. maj 2011 af Dankort (Slettet)

Er svaret så :

y = 2.25 x + 0.5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af peter lind

Hvis du sætter x=2 ind får du 2,25*2+0,5 = 4,5+0,5 = 5


Skriv et svar til: differential ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.