Matematik

bestem afstanden fra Q til linjen m

23. maj 2011 af mamalui (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Opgaven hedder: bestem afstanden fra Q til linjen m

Jeg kender godt 

Når jeg skriver bruger dist-formlen på min lommeregner (ti-nspire) og siger:

(lcrossP(3,2,-1),(-5,-1,6))/sqrt(3^2+2^2+(-1)^2) så får jeg ikke en længde som ønsket, men jeg får tre resultater, jeg ved ikke hvordan man omregner krydsproduktets 3 resultater til ét samlet?

jeg ved at svaret skal blive sqrt(339)/sqrt(14)=4,921. Problemet er bare at når jeg "krydser" de to vektorer i tælleren så får jeg 3 svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

      norm(crossP([3,2,-1],[-5,-1,6])) / norm([3,2,-1]) = √(4746)/14 ≈ 4,9208


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af NejTilSvampe

  hvad dælan gør norm? :p


Svar #3
23. maj 2011 af mamalui (Slettet)

Mange tak du!

Kan du forklare mig, hvilken funktion norm har i forbindelse med at gøre de tre resultater fra alm. CrossP til ét samlet?


Svar #4
23. maj 2011 af mamalui (Slettet)

Den siger at norm(a,b,c,d) er det samme som sqrt(a^2+b^2+c^2+d^2) men kan stadig ikke se hvorfor det virker til at få det rigtige resultat ud af krydsproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af mathon

norm(vektor) = længden af vektoren


Svar #6
23. maj 2011 af mamalui (Slettet)

 merci


Skriv et svar til: bestem afstanden fra Q til linjen m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.