Matematik

skæring med koordinatsystemets akser

23. maj 2011 af teamwork (Slettet)

Hej

jeg sidder med nogle opgaver, hvor jeg har nogle parameterfremstillinger for nogle linjer, og jeg skal finde koordinaterne til skæringspunkterne med akserne

jeg kan ikke huske hvordan man gjorde det, nogén der vil forklare deT?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2011 af peter lind

Skæring med x-aksen finder sted for y=0

Skæring med y-aksen finder sted for x = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 

sæt så x = 0 for at finde skæringen med y-aksen, og løs for t.

0 = x0 + t*a <=> t = -x0/a

 Indsæt så t i parameterfremstillingen.

Det er så stedvektoren til skæringen med y-aksen.

Prøv selv med y = 0.


Skriv et svar til: skæring med koordinatsystemets akser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.