Matematik

Funktioner!!

23. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen:) Her er der endnu en svær opgave, som jeg slet ikke kan finde ud af:( Er der nogen, som kan hjælpe? 

Nedenstående tabel viser for nogle af årerne − 2001 2007 det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark

År:                                    2001   2003   2005    2007

Årlige antal  pendlere: 3751   5683   8783    15742

I en model kan det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden − 2001 2007 beskrives ved en funktion af typen: P(t)= P0* at
hvor P (t) betegner det årlige antal af pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark, og t betegner antal år efter 2001.


a) Benyt tabellens data til at bestemme de to konstanter P0 og a .


b) Gør rede for, hvad tallet a fortæller om udviklingen i det årlige antal pendlere over Øresund fra Sverige til Danmark i perioden − 2001 2007 , og bestem ved hjælp af  modellen det årlige antal pendlere fra Sverige til Danmark over Øresund i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Lav eksponentiel regression på tabellens data. Benyt de fundne konstanter til at beregne antallet af pendlere i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af WHiP (Slettet)

A)

Indsæt værdierne i excel eller hvad du nu bruger til at finde P0 og a.

P(t)=P0*a^t er samme form som f(x)=b*a^x

B)

Kig på konstanterne.

Se hvor meget antal pendlere stiger med pr. år

Hvornår er antallet af pendlere fordoblet?

t er tiden i år efter 2001, benyt dette til at beregne antal pendlere i 2010


Skriv et svar til: Funktioner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.