Matematik

Ligninger (skæringspunkter)

23. maj 2011 af Dankort (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med at regne denne opgave:

f(x)= - 4x^2+20x

g(x)=8x


Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem
graferne for f og g, og bestem arealet af området M.

Har regnet mig frem til at de må være lig hinanden hvor de skærere hinanden:

- 4x^2+20x = 8x

Kan nogen hjælpe med at regne videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Du skal beregne arealet som de 2 grafer afrænser, du skal, som du har gjort sætte de to ligninger lig hinanden og løse x.

Herefter kigger du på hvilken af graferne der ligger øverst og heraf løse:

S(øvre funktion)-(nedre funktion) dx og indsætter din punktmængde. S er integraletegnet


Svar #2
23. maj 2011 af Dankort (Slettet)

Ja det er jeg egentlig med på, men hvordan løser jeg x? (det er en opgave uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af WHiP (Slettet)

At x=0 kan du se dig ud af, for at finde den anden:

-4x^2+20x=8x divider med x på begge sider

-4x^2/x + 20x/x=8x/x Heraf får du:

-4x+20=8

Regn selv resten ud herfra


Svar #4
23. maj 2011 af Dankort (Slettet)

OMG! undskyld jeg er så blank :O

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Det prøver vi alle ind imellem ;)


Skriv et svar til: Ligninger (skæringspunkter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.